YouTube

YOUTUBE med forældreinformation

Matematikundervisningen har ændret sig meget gennem de seneste årtier, både hvad angår indholdet i undervisningen og måden børnene skal lære det på. Derfor har jeg startet en YouTube kanal under navnet "Matematik i dag", som primært henvender sig til alle forældre, der gerne vil vide mere om, hvilket fag matematik er i dag og hvordan de kan støtte op om deres barns matematiske udvikling.


Samtidig er kanalen tænkt som en håndsrækning til de lærere, som gerne vil kunne linke til relevant forældreinformation i deres ugeplaner.


Indtil nu omhandler videoerne udelukkende arbejdet med regnerstrategier og en nutidig tilgang til arbejdet med regning i skolen. Du kan finde videoerne her, men husk også at gå ind og abonner på selve kanalen, så du får besked, når der kommer nye videoer. 

EN NUTIDIG TILGANG TIL ARBEJDET MED REGNING

Her finder du generel information om en ændret tilgang til arbejdet med regning i skolen

REGNESTRATEGIER TIL PLUS

Her finder du en hel serie af videoer om arbejdet med de første regnestrategier til PLUS

REGNESTRATEGIER TIL GANGE

Her finder du videoer om hensigtsmæssig tabeltræning og arbejdet med de første regnestrategier til GANGE

ØVRIG INSPIRATION TIL DIALOG I SKOLENS FAGTEAM


Her finder du et par videoer tidligere delt på mine sociale medier som (sammen med den øverste YouTube-video med forældreinformation om en nutidig tilgang til regning) evt kan bruges som oplæg til en dialog i fagteamet om skolens tilgang til undervisning i regning.


  • Hvori består forskellen på de forskellige tilgange og hvilken betydning har det egentlig for det, som kommer i fokus og får opmærksomhed i undervisningen?
  • Hvad er i fokus i jeres undervisning, og hvordan kan I hjælpe hinanden videre?

ALGORITMER,

REGNESTRATEGIER OG

FLEKSIBLE REGNEMETODER 

5 FORDELE OG ULEMPER